Podpora

Zeď, nástěnka, dokumenty

Každý tým má svou komunikační zeď s nástěnkou. Na tato místa má přístup jen ten, kdo je součástí daného týmu.

Zeď týmu obsahuje čtyři záložky – samotnou zeď, nástěnku, seznam událostí a dokumenty.

Také ve vrchní liště vidíte počet členů týmu a průměrnou docházku týmu, do jejichž detailu se můžete prokliknout. Z lišty je také možné se dostat na klubový web nebo si zobrazit konfiguraci zdi.

Zeď

Na vrchu zdi se zobrazují nadcházející události týmu. Jejich počet se dá nastavit v konfiguraci týmu. Všechny události jsou pak přehledně zobrazené v kalendáři a také v záložce Události.

Zeď obecně slouží pro komunikaci novinek – je to dynamický prostor pro řešení aktuálních záležitostí. Staré zprávy a témata se odsouvají dolů. Příspěvky na ni mohou přidávat správci, popř. i běžní členové a jejich zástupci, pokud je to u týmu povoleno. Další možnosti pro příspěvky:

  • přidat anketu – s povolením jedné nebo více odpovědí 

  • nahrávat obrázkové galerie

  • přidávat přílohy

  • vložit vytvářený příspěvek rovnou i na zdi dalších týmu (de facto ho rozkopírovat)

  • připnout příspěvek nad všechny ostatní

  • omezit příspěvek jen na určité skupiy týmu (pokud jsou nastavené)

  • vypnout u daného příspěvku možnost komentářů

  • vybrat, zdali se mají na nový příspěvek odeslat notifikace

info icon
Co členové mohou a nemohou na jednotlivých zdech dělat, je možné nakonfigurovat v části Management > Týmy a zdi. Výchozí nastavení pro všechny zdi klubu je pak možné si zvolit v Management > Nastavení > Konfigurace platformy v bloku Příspěvky a běžní členové.

Každý příspěvek má své přehledné vlákno, které se dělí do tří úrovní:

  • příspěvek

  • komentáře

  • odpovědi

Podobným způsobem můžeš komunikovat u jednotlivých událostí – každá má svůj komunikační prostor pro komentáře a odpovědi. Na vše také chodí notifikace všem, kterých se událost týká.

Nejhbitěji se dá komunikovat na mobilní appce EOS:

Klubová zeď

Jedná se o nesezonní zeď, kam mají přístup všichni aktivní členové. Klubovou zeď si můžete přejmenovat a upravit jako každou jinou zeď v Management > Týmy a zdi (Nesezonní). Najdete tam i nastavení, zda na ni běžní členové mohou přidávat příspěvky. Pokud nemohou, tak stejně jako na další zdi s přístupem Všichni na ni budou moct přidávat příspěvky pouze členové, které nastavíte jako realizační tým dané zdi (Management > Soupisky / Složení týmů (Nesezonní), anebo ti s oprávněním pro čtení a zápis do Všechny zdi.

Nástěnka 

Nástěnka je oproti zdi statický prostor, na němž najdete informace, které jsou platné na delší období, třeba na celý rok. Informace tam visí a nikam neodjíždějí. Také se nedají komentovat. Na nástěnku mohou informace připichovat pouze správci a zvolit, jestli je nástěnka viditelná i pro běžné členy.

info icon
Správce týmu také může na nástěnce nastavit, jestli se při otevření stránky týmy bude jako první zobrazovat nástěnka, nebo zeď – záleží, co je pro daný tým důležitější.

Události

Jedná se o přehledný výpis všech nadcházejících událostí týmu.

Dokumenty

V této záložce se ke stažení nebo náhledu zobrazují dokumenty nasdílené s týmem. Všechny dokumenty, které jsou určené napříč týmy přímo pro vás, najdete v levém postranním menu pod položkou Dokumenty.

Tato odpověď odpovídá vašemu dotazu?
😞
😐
😁