Statusi naročil so ključno orodje za pregledno upravljanje trgovine in profesionalno komunikacijo s strankami. Priporočamo, da jih prilagodite svojemu dejanskemu procesu obdelave naročil.
Upravljanje > Nastavitve > Statusi naročil
Statusi naročil omogočajo:
spremljati potek naročila od ustvarjanja do zaključka ali preklica,
strankam prikazovati trenutni status naročila,
nastavljati besedila in navodila, ki jih stranka vidi v podrobnostih naročila,
upravljati pošiljanje e-poštnih obvestil ob spremembi statusa,
barvno razlikovati posamezne statuse za boljši pregled,
filtrirati naročila
V platformi EOS so prednastavljeni osnovni privzeti statusi:
Novo
Za pošiljanje
V pripravi
Zaključeno
Preklicano
Te statuse lahko uporabljate brez dodatne konfiguracije ali pa jim po svojih potrebah spremenite naziv, pošiljanje obvestil/e-pošte ali barve. Ni jih mogoče brisati. Ustvarite pa lahko poljubne dodatne statuse.
Nov status ustvarite s klikom na gumb Dodaj nov zapis ali na + zgoraj desno.
Pri ustvarjanju ali urejanju statusa nastavljate:
Naziv
Interni naziv statusa, ki se uporablja v Upravljanju.
Javni naziv
Naziv, ki se prikazuje strankam.
Pomen statusa
Določa logiko obnašanja statusa (npr. odprto, zaključeno, preklicano).
Opis
Besedilo, vidno strankam v podrobnostih naročila.
Opozorilo
Nastavitev, ali se ob spremembi statusa v tega stranki pošlje obvestilo/e-pošta
Navodila
Podrobna navodila za stranko, ki se prikazujejo v podrobnostih naročila in so lahko del e-poštnega obvestila.
Barva
Barva oznake statusa za pregledno razlikovanje na seznamu naročil.
V pregledu statusov naročil si lahko prilagodite prikazane stolpce, na primer:
naziv,
javni naziv,
pomen,
e-pošta,
opomba,
opis,
navodila,
datum ustvarjanja ali zadnje spremembe.
Arhiviranje
Status se preneha aktivno uporabljati, vendar ostane shranjen v sistemu (npr. za pretekle podatke).
Brisanje
Služi za popolno odstranitev statusa. Priporočeno le pri statusih, ki niso uporabljeni v nobenem naročilu.
Za upravljanje statusov naročil je potrebno dovoljenje za modula:
Trgovina
Nastavitve (glede na vlogo uporabnika v društvu)
Statuse lahko ustvarjajo, urejajo ali brišejo samo uporabniki z ustreznimi dovoljenji.