Podpora

Napojení na FIS – florbalový informační systém

Platformu EOS je možné propojit s florbalovým informačním systémem FIS Českého florbalu, ze kterého se pak do platformy automaticky stahují např. zápasy pro jednotlivé týmy. V tomto článku si ukážeme několik jednoduchých kroků, které je pro to potřeba udělat.

Žádost o data

Pro přístup k datům z florbalového informačního systému FIS je nejprve nutné si udělat objednávku na jednom z těchto dvou míst:

Jakmile budete mít data předplacena, získáte tzv. Klubový identifikátor, který použijete pro provázání s EOS.

Připojení klubu do klubové platformy

Přejděte do Management > Český florbal FIS a přes menu Další vyberte Připojené kluby. Pomocí tlačítka "+" otevřete dialog Připojit nový klub, do kterého zadejte klubový identifikátor. Do jedné platformy EOS je možné připojit i víc klubů.

Pokud vše proběhne v pořádku, řádek s nově připojeným klubem se rovnou propíše do tabulky a vy se můžete vrátit na předchozí obrazovku, kde je třeba udělat další krok.

Připojení nové sezony z FIS

Jakmile budou data ve FIS na novou sezonu dostupná, budete si je moct pro svůj klub do platformy napojit. To provedete na úvodní obrazovce modulu Český florbal FIS kliknutím na tlačítko "+". Pokud máte přidaných více klubů, vyberete si klub a následně sezonu ve FIS, kterou chcete připojovat.

Provázaní FIS družstev a týmů v platformě EOS

Ve sloupci FIS DATA se proklikněte přes záznam s názvem vašeho klubu, který se na místě vytvořil. Najdete tam seznam vašich FIS družstev a po kliknutí na nastavit ve sloupci VAZBA NA TÝMY si vyberte, které týmy z klubové platformy na dané FIS družstvo navážete. Také si tady nastavte, jak často chcete, aby se vám data z FISu automaticky s EOS synchronizovala a s jakým typem události se mají stažené zápasy z FISu v platformě vytvořit.

Jedno FIS družstvo je navíc možné navázat na více týmů v EOS! A naopak si taky můžete více FIS družstev provázat jen s jedním týmem.

Tato odpověď odpovídá vašemu dotazu?
😞
😐
😁